Secretarius footer logo

WAT IS DE ROL VAN DE AMBTELIJK SECRETARIS

De ambtelijk secretaris begeleidt en adviseert de medezeggenschapsorganen in een organisatie en zorgt dat deze optimaal functioneren. Ook adviseert de ambtelijk secretaris over de beste manier om medezeggenschap vorm te geven bij complexe organisatievraagstukken. De ambtelijk secretaris wordt aangesteld door het bestuur en vormt de brug tussen het bestuur, de ondernemingsraad, de medezeggenschapsraad en (in de zorg) de cliëntenraad. Ook bezwaarschriftencommissies en klachtencommissies hebben vaak eigen ambtelijke ondersteuning.

WAT IS DE ROL VAN DE PROJECTSECRETARIS

Een projectsecretaris coördineert en ondersteunt een project, opgezet met het doel om een bepaald resultaat te halen binnen een bepaalde tijd. De werkzaamheden van de projectsecretaris draaien om het plannen, organiseren, bewaken en documenteren van de activiteiten en processen die nodig zijn om van het project een succes te maken. Op die manier ondersteunt een projectsecretaris de projectleider.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een projectsecretaris zijn: coördinatie en planning, stakeholderbeheer, rapportage en documentatie, risicobeheer, kwaliteitsborging en het voorbereiden/faciliteren van vergaderingen.

WAT IS DE ROL VAN DE PROGRAMMASECRETARIS

Een programmasecretaris is verantwoordelijk voor het coördineren en ondersteunen van een programma. Programma’s zijn gericht op het halen van een bepaald doel – vaak over de grenzen van afdelingen/sectoren heen. Het werk van de programmasecretaris is gericht op het plannen, organiseren, bewaken en documenteren van de activiteiten en processen die nodig zijn om het programma succesvol te laten verlopen. Op die manier ondersteunt de programmasecretaris de programmamanager.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van een programmasecretaris zijn: coördinatie en planning, stakeholderbeheer, rapportage en documentatie, risicobeheer, kwaliteitsborging en het voorbereiden/faciliteren van vergaderingen.

IK ZOEK EEN AMBTELIJK SECRETARIS, PROJECTSECRETARIS OF PROGRAMMASECRETARIS

Secretarius is gespecialiseerd in de werving van bestuurs- en directiesecretarissen, maar bemiddelt niet voor functies als ambtelijk secretaris, projectsecretaris en programmasecretaris. Andere partijen kunnen u hierbij helpen.

NEEM CONTACT OP

BENIEUWD WAT SECRETARIUS VOOR U KAN DOEN?

OF NEEM
CONTACT OP VIA

[email protected] 085 489 48 95