Directiesecretaris

Voor een juiste aansturing van uw organisatie is de directiesecretaris het perfecte verlengstuk van het bestuur. Bent u op zoek naar een nieuwe directiesecretaris of bent u geïnteresseerd om als directiesecretaris organisaties te ontzorgen? Secretarius helpt bij het werven en plaatsen van secretarissen. Snel weten wat wij voor u kunnen betekenen, bel met ons team via 085 489 48 95  of vul ons contactformulier in.

Op deze pagina lichten we de functie van directiesecretaris toe en vindt u de link naar de vacatures directiesecretaris die momenteel vacant zijn via Secretarius.

Wat doet een directiesecretaris?

Op meerdere gebieden fungeert de directiesecretaris als de rechterhand en sparringpartner van de directeur. Vanuit deze spilfunctie weet de directiesecretaris de uitvoering van beleid en prestatie te waarborgen. Het gaat dan ook om een zelfstandige functie waarin de directiesecretaris bijdraagt aan een juist bestuur. 

De rol van een directiesecretaris laat zich per organisatie anders invullen, maar enkele aspecten die we vaak terug zien komen in deze functie zijn: 

  • Als bureaucraat zorgt de directiesecretaris voor het organiseren en de voorbereiding van de vergaderingen van bestuur en toezichthouders van de organisatie en de besluitvormingsprocessen, inclusief verslaglegging;
  • Als oliemannetje speelt de directiesecretaris een belangrijke rol bij de opvolging, uitvoering en evaluatie van de genomen besluiten. De directiesecretaris functioneert als klankbord, betrekt en informeert medezeggenschap en externe stakeholders, laat proefballonnetjes op en weet mensen en organisatieonderdelen bij elkaar te krijgen;
  • Als collectief geweten van de organisatie plaveit de directiesecretaris de weg bij hobbelige aangelegenheden tussen verschillende domeinen binnen een organisatie en kan onderhandelen, masseren, vertalen en kennis delen tussen alle domeinen, zoals bestuur, toezicht, MT, professionals, externe stakeholders en maatschappelijke context. Deze rol vereist tact en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. 
Directiesecretaris en directeur

De directiesecretaris weet goed waar de prioriteiten liggen en kan vanuit zijn expertise focus aanbrengen voor het behalen van gestelde doelen. Wilt u weten of een directiesecretaris van waarde kan zijn voor uw organisatie? Wij vertellen u er graag meer over en kijken samen naar een mogelijke invulling. 

Directiesecretaris vacatures

Secretarius kent vele en diverse directiesecretarissen in haar netwerk. Zij hebben ervaring binnen uiteenlopende branches en zijn op verschillende niveaus actief voor alle type organisaties. Het is ons doel om iedere organisatie de juiste en passende directiesecretaris te bieden. Weten welke vacatures er vacant zijn? Bekijk onze vacatures directiesecretaris.

Bent u directiesecretaris en wilt u als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe vacatures? Stuur ons dan een open sollicitatie. Wij beoordelen uw aanmelding en nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek indien er voldoende aanknopingspunten zijn.