Een secretaris voor een vaste functie

Op zoek naar een secretaris om uw organisatie te versterken? Wij helpen u de juiste secretaris voor uw organisatie te vinden.

Wij vinden de juiste match

Onze kracht bestaat uit een uitgebreid en divers netwerk van secretarissen in combinatie met ruime ervaring in het vinden en plaatsen van gekwalificeerde functionarissen. Samen met u zoeken wij naar de juiste match waarmee u een langdurige samenwerking aan kan gaan. Liever tijdelijk een secretaris in dienst? Secretarius helpt u bij het vinden van een interim secretaris.

Vaste secretaris

De werving en selectieprocedure

Wij werven en vinden een secretaris die past binnen uw organisatiecultuur en voldoet aan het gewenste profiel. De procedure kent de volgende stappen:

1. Intake

Tijdens de intake spreken we graag met zowel de bestuurders als de toezichthouders, de zittende bestuurssecretaris en een HR verantwoordelijke. De intake met deze personen hoeft niet gelijktijdig plaats te vinden, maar kan worden afgestemd op de agenda van betrokkenen. De gesprekken doen wij zo mogelijk ten kantore van de opdrachtgever en indien gewenst online.

2. Functieprofiel

Via deze intakegesprekken worden gegevens en informatie verzameld om tot een helder en treffend functieprofiel te komen, waarin taken en verantwoordelijkheden in kaart worden gebracht, alsook de – voor de functie benodigde - competenties, vaardigheden en belangrijke persoonlijke eigenschappen. Dit functieprofiel dient als basis voor een aantrekkelijk geschreven vacaturetekst.

3. Search

Naast het raadplegen van ons uitgebreide en diverse netwerk van secretarissen plaatsen wij de vacature kosteloos op onze eigen website en brengen we de vacature via social media en jobsites onder de aandacht. Geselecteerde kandidaten worden benaderd en indien een kandidaat geïnteresseerd is, wordt een uitgebreid interview afgenomen.

4. Kandidaatstelling

Wij ronden de search procedure af met een kandidaatstelling van drie tot vijf kandidaten waarvan wij de referenties hebben ingewonnen.

5. Gesprekken

De invulling en planning van de gespreksrondes stemmen wij af met u en met de kandidaten. Een consultant van Secretarius is, indien gewenst, aanwezig bij deze gesprekken en begeleidt u gedurende het proces.

6. Assessment

Het is mogelijk om kandidaten een gericht beoordelings- en/of ontwikkelassessment programma te laten doorlopen, zodat u een beter beeld krijgt van de competenties, vaardigheden en persoonlijkheid van de kandidaat. Wij kunnen dit voor u organiseren in samenwerking met een gespecialiseerde partij.

7. Contractvoorstel

Als er een match is tussen uw organisatie en de juiste secretaris begeleiden wij graag het proces - waar nodig - bij de totstandkoming van een arbeidsovereenkomst.

8. Follow-up

Gedurende het eerste jaar na de start van de kandidaat houdt Secretarius contact, zowel met u als opdrachtgever als met de kandidaat, om de samenwerking nauwlettend te volgen.

Secretarius voor opdrachtgevers

Door onze ervaring kunnen wij doorgaans binnen twee maanden de juiste secretaris vinden. Indien u vanwege de gewenste startdatum een kortere procedure voor ogen heeft passen wij onze aanpak daar op aan. Wij zijn gespecialiseerd in het bemiddelen en plaatsen van secretarissen in uiteenlopende branches. Wanneer een kandidaat bij u in dienst treedt hanteren wij een fee op basis van een vast percentage van het fulltime jaarsalaris van de geplaatste kandidaat. We treden graag met u als opdrachtgever in overleg over hoe wij onze diensten het beste aan u kunnen doorrekenen. Benieuwd wat Secretarius voor u kan doen? Neem direct contact op via 085 489 48 95  of gebruik ons contactformulier. Ons team van professionals doet u graag een voorstel voor de werving en plaatsing van uw nieuwe secretaris.

Secretarius Voor professionals

Secretarius is de juiste partner voor professionele secretarissen die binnen dit specifieke vakgebied werken. Ons netwerk biedt volop mogelijkheden voor interessante functies bij uiteenlopende organisaties. Bij iedere vacature raadplegen we altijd eerst onze database met professionals die wij persoonlijk kennen. Wilt u opgenomen worden in onze database en als eerste benaderd worden bij een vacature? Stuur ons een open sollicitatie. Wij beoordelen uw aanmelding en nodigen u uit voor een kennismakingsgesprek indien we voldoende aanknopingspunten zien.