Rendez-Vous bijeenkomst 3 juli 2019

Op woensdag 3 juli vond de eerste Secretarius Rendez-Vous bijeenkomst plaats bij De Mariënhof in Amersfoort.

Het doel van deze bijeenkomst was om ‘met gelijkwaardige vakgenoten nieuwe inzichten te verkrijgen, geïnspireerd te raken en elkaar te ontmoeten’. Deze doelstelling lijken we ruimschoots te hebben behaald! Er was tijd voor verdieping over de dilemma’s die horen bij het vak van de secretaris, maar ook om elkaar te ontmoeten.

Spreker, Muel Kaptein, professor in de bedrijfsethiek en integriteitsmanagement aan de Erasmus Universiteit en directeur bij KPMG Integrity & Investigation Services, wist de aanwezige secretarissen vanaf het begin te boeien met zijn interactieve lezing waarin de vraag “Wat is integriteit?” centraal stond. Zo ontstond er een interessante uitwisseling over de verschillende aspecten van ‘integriteit’ en het antwoord op de vraag ‘waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen’. Daarbij werd nader ingegaan op de vatbaarheid van mensen op wat er in hun omgeving gebeurt en kwamen de elementen die bijdragen aan een integere organisatie langs. Muel Kaptein wist daarbij voortdurend de link te leggen naar het secretarisvak en de rol die een secretaris hierbij kan spelen. Dit alles bracht niet alleen nieuwe inzichten, maar ook stof tot denken én praten.

Tijdens de borrel na afloop hebben we er nog lang over na gepraat met elkaar, maar was er ook gelegenheid om nieuwe en oude bekenden te groeten en met elkaar bij te praten.Kortom: voor herhaling vatbaar! Daarom komen we graag bij jullie terug met een nieuw uitdagend evenement.